Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.03.2021

Regisseur Space Jam-opvolger openhartig over Lola Bunny’s make-over

door Vertigo

Space Jam: A New Legacy-regisseur Malcolm D. Lee heeft onthuld dat Lola Bunny uit Space Jam in de nieuwe film een make-over heeft gekregen.

“Lola werd in het origineel als een lustobject behandeld,” zegt Lee. “Ze leek op een kruising tussen Betty Boop en Jessica Rabbit en was niet politiek correct.”

Aangezien Space Jam een kinderfilm is, begrijpt Lee niet waarom Lola een crop top, waarbij een deel van haar buik onbedekt bleef, droeg. “Dat was niet nodig, maar komt in cartoons wel vaker voor,” zegt de regisseur.

“Anno 2021 is het belangrijk dat vrouwelijke personages op een authentieke manier als sterk en capabel worden afgebeeld,” vervolgt hij. “Van alle Looney Tunes-personages heeft Lola wellicht de menselijkste trekjes.”

Lee voegt eraan toe dat Lola in tegenstelling tot andere personages geen gimmick heeft. Hij verwijst naar het feit dat Bugs Bunny altijd een wortel bij heeft, dat Sylvester en Daffy Duck lispelen en dat Porky Pig stottert.

“We hebben onder meer haar look herwerkt en ervoor gezorgd dat zowel haar short lang genoeg was en dat ze vrouwelijkheid uitstraalde zonder een lustobject te zijn,” zegt Lee.

“We hebben de nadruk op haar vaardigheden als atlete en leider gelegd en er een volwaardig personage zoals de anderen van gemaakt,” vervolgt hij.

Bekijk de nieuwe look van Lola Bunny hieronder:

Bron: IndieWire