Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.08.2021

Regisseur openhartig over Thor: The Dark World- en Terminator: Genisys-ervaringen

door Vertigo

Regisseur Alan Taylor (The Sopranos, Game of Thrones) heeft onthuld dat zijn films Thor: The Dark World en Terminator: Genisys zijn carrière bijna hadden gekelderd.

Voor de Thor-sequel had Taylor een andere visie dan Marvel. “Mijn versie straalde meer kinderlijke verwondering uit en was iets magischer,” zegt hij. “Bovendien werd het verhaal ingrijpend veranderd in de montagekamer en door middel van reshoots.”

De regisseur legt uit dat in zijn versie Loki (Tom Hiddleston) dood bleef en dat Thor (Chris Hemsworth) en Jane (Natalie Portman) op het einde van de film nog steeds uit elkaar waren.

“Ik bewonder mensen zoals Taika Waititi en James Gunn die hun persoonlijke visie kunnen combineren met de eisen van de studio,” zegt Taylor over de Thor: Ragnarok– en Guardians of the Galaxy-regissurs. “Ik denk dat ik niet dezelfde vaardigheden heb.”

Wat de vijfde Terminator-film betreft, was Taylor ervan overtuigd dat hij er iets goed van kon maken, hoewel het script niet op punt stond.

“Alle stemmen in mijn hoofd en alle mensen in mijn omgeving vertelden me dat ik de film moest regisseren,” zegt hij. “Wie houdt er namelijk niet van de eerste twee? Ik dacht dat we het script gingen verbeteren en dat alles goed zou komen.”

Uiteindelijk werd Thor: The Dark World in vergelijking met andere MCU-films minder warm onthaald en viel Terminator: Genisys niet in de smaak bij pers en publiek. Dat had nare gevolgen voor Taylor.

“Ik had geen zin meer om films te regisseren,” zegt hij. “Dat is niemands schuld. De manier waarop die films tot stand kwamen, lag me niet. Ik moest dus mijn liefde voor films maken terugvinden.”

Ondertussen blikte Taylor de Sopranos-prequel The Many Saints of Newark in en dat wordt mogelijk geen op zich staande film. Scenarist David Chase, de bedenker van de oorspronkelijke HBO-reeks, zou namelijk gehint hebben naar een vervolg.

“David leek te insinueren dat hij aan nieuw Sopranos-materiaal werkte,” zegt Taylor. “Ik vroeg hem of hij het over een sequel had, waarop hij antwoordde ‘Misschien.'”

Bron: The Playlist, IndieWire