Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.08.2021

Arnold Schwarzenegger doet strenge oproep om mondmasker te dragen

door Vertigo

Arnold Schwarzenegger heeft een strenge oproep gedaan aan Amerikanen om een mondmasker te dragen, nu de deltavariant van het coronavirus in de VS voor meer en meer besmettingen en hospitalisaties zorgt.

“Er doet een virus de ronde dat mensen het leven kost,” zegt Schwarzenegger in een filmpje op zijn YouTube-kanaal. “De enige manier om besmettingen te voorkomen is ons laten vaccineren, mondmaskers dragen, aan social distancing doen en onze handen wassen.”

“We mogen niet denken dat onze vrijheid wordt afgenomen,” vervolgt hij. “Je vrijheid kan de pot op. Vrijheid brengt verplichtingen en verantwoordelijkheden met zich mee.”

“Je kan niet gewoon zeggen: ‘Ik heb het recht om X, Y of Z te doen.’,” voegt hij eraan toe. “Wanneer je gedrag een invloed heeft op andere mensen wordt het ernstig.”

Schwarzenegger voegt eraan toe dat Amerikanen niet verplicht zijn om een mondmasker te dragen. “Maar weet je wat?” zegt hij. “Als je er geen draagt, ben je een klootzak.”

“Ik wil niemand in een kwaad daglicht stellen, maar ik wil gewoon dat iedereen samenwerkt,” vervolgt hij. “Laten we stoppen met ruziemaken. Er doet een virus de ronde en je kan beter gevaccineerd zijn en een mondmasker dragen.”

Bron: IndieWire