Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.09.2016

Regisseur Duncan Jones verklapt connectie tussen Moon en Mute

door Filip Tyskens

Twee weken terug kondigde regisseur Duncan Jones aan dat hij eindelijk zal beginnen aan de opnames van Mute, de film die oorspronkelijk zijn debuut had moeten zijn. Hij gaf toen tevens al weg dat de film verbonden zal worden met Moon, de prent die hij uiteindelijk als eerste maakte.

Dit zorgde ervoor dat fans al begonnen speculeren over de mogelijke link. Mute draait rond een doofstomme barman die in het Berlijn van de toekomst op zoek gaat naar zijn verdwenen partner, en daarbij op een mysterieuze groep Amerikaanse chirurgen botst.

(Pas op, spoilers!) Moon ging dan weer over een ruimtestation waar de ene na de andere kloon van dezelfde man tewerkgesteld wordt. Aan het eind van de film ontsnapt zo’n kloon, gespeeld door Sam Rockwell, terug naar de Aarde.

Nu blijkt dat Rockwell zal terugkeren in Mute, en dat het om meer dan een simpele cameo gaat. “Het zal meer een soort epiloog zijn over het personage Sam Bell,” vertelde Jones.

De regisseur kondigde ook aan dat hij van plan is nog meer films te maken in het universum van Moon, en dat er al een nieuw verhaal staat te wachten. Maar eerst dus Mute, met onder andere Alexander Skarsgard en Paul Rudd in de hoofdrollen.

Bron: Slashfilm