Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.09.2016

Duncan Jones begint aan droomproject Mute

door Filip Tyskens

Regisseur Duncan Jones zal volgende week eindelijk beginnen aan de opnames van Mute, een project waar hij al enkele jaren aan werkt. Oorspronkelijk had Mute zijn debuut moeten worden, maar door financieringsproblemen maakte hij eerste Moon, Source Code, en recent nog Warcraft.

Mute zal meer in de lijn liggen van zijn eerste twee sciencefictionfilms. De prent vertelt het verhaal van een stomme barman in het Berlijn van de toekomst die naar antwoorden zoekt nadat zijn geliefde verdwijnt. Op zijn tocht komt hij enkele mysterieuze Amerikaanse chirurgen tegen die hem misschien kunnen helpen.

Jones schreef het script samen met Michael Robert Johnson (Sherlock Holmes). Alexander Skarsgård zal de hoofdrol voor zijn rekening nemen, en Paul Rudd speelt één van de chirurgen. Sam Rockwell zal terugkeren als Sam Bell, het personage dat hij speelde in Moon. Hoe groot zijn rol is, is nog niet geweten.

De regisseur kondigde het nieuws aan op zijn Twitter-account, en bevestigde ook dat de geplande graphic novel-bewerking moet wachten tot na de release. Aanvankelijk wilde Jones de strip uitbrengen om zijn geldschieters te bewijzen dat er een publiek is voor Mute.

Bron: Slashfilm