Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.09.2022

Regisseur Colin Trevorrow voorspelt meer Jurassic-films

door Vertigo

Net zoals de twee vorige films in de franchise is Jurassic World Dominion een grote hit. De film bracht wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar op. Regisseur Colin Trevorrow is er dan ook van overtuigd dat er nog meer afleveringen zitten aan te komen.

“De marketingmensen verkochten de laatste film als het einde van de franchise”, zegt hij. “Maar misschien hadden ze het beter gehad over het einde van een tijdperk. Want natuurlijk wil de studio opnieuw veel geld verdienen. Daar draaide Jurassic World uiteindelijk om.”

Toch ziet Trevorrow nog een andere reden om meer Jurassic World-films te maken: “Elke dag wordt er een nieuwe dinosaurusfan geboren. Die kinderen verdienen dit soort verhalen . Ze groeien ermee op. Deze filmreeks is een beetje zoals Peter Pan of The Wizard of Oz: je wilt steeds opnieuw terug naar die wereld.”

Vreemd genoeg vindt de regisseur ook dat er beter nooit vervolgen op Spielbergs eerste Jurassic Park waren gemaakt. “Misschien hadden we het bij één Jurrasic Park moeten laten”, zegt hij. “Want de meeste sequels moesten telkens op zoek naar een reden om terug te keren naar het eiland. Daarom deed ik het bewust anders bij Jurassic World Dominion. Nu leven de personages in een wereld waarin overal dinosaurussen rondzwerven.”

Bron: Dark Horizons