Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.06.2017

Regisseur Colin Trevorrow over Star Wars: Episode IX zonder Leia

door Vertigo

Hoe moet het verder met Prinses Leia in Episode IX na het overwachte overlijden van Carrie Fisher? Die vraag houdt vele fans bezig, maar de filmmakers moeten vooral een oplossing voor dit tragische probleem vinden.

De rol van Fisher is in The Last Jedi al groter dan in The Force Awakens, maar Episode IX moest en zou haar film worden. “Na de opnames nam ze me vast en zei ze ‘Ik sta maar beter in de schijnwerpers in Episode IX.’ Want Harrison stond op het voorplan in Episode VII, Mark in Episode VI, dus ze wilde dat Episode IX haar film werd. En dat zou hij ook geworden zijn,” vertelt Lucasfilm-CEO Kathleen Kennedy.

Regisseur Colin Trevorrow en heel de crew zijn nu hard aan het werk om een fantastische film te maken die tegelijkertijd een waardig afscheid voor Carrie Fisher wordt. “Iedereen is het erover eens dat ze een cruciaal personage was. Maar onze opties zijn beperkt. Er zijn maar bepaalde zaken dat we kunnen of willen doen. Maar ik kan je garanderen dat we het doen met alle liefde en respect die Carrie verdient.”

Bron: /Film