Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.06.2017

Jurassic World-regisseur noemt sequel griezeliger en beter

door Vertigo

De sequel op Jurassic World wordt donkerder en beter dan zijn voorganger. Dat beweert toch Colin Trevorrow, regisseur van Jurassic World. hij schrijft nog mee aan de film en treedt op als producer maar geeft de regisseursstoel door aan J.A. Bayona omdat hij het zelf te druk heeft met de regie van Star Wars: Episode IX.

“Bayona is geweldig in het creëren van schrikmomenten. Hij kan dingen doen met een schaduw of een bewegend gordijn die niemand anders kan. Hij is echt met dat soort schrik bezig, vooral met hoe kinderen angst waarnemen. En daarin hebben we elkaar echt gevonden. Dit is een samenwerking waarover ik echt heel tevreden ben.”

“De schrikmomenten in de eerste film waren zo opgebouwd dat kinderen dachten dat ze naar iets verschrikkelijks zaten te kijken wat hun ouders zeker niet zouden goedkeuren. Dat zit nog een beetje in de tweede film, naast de vertrouwde mix van avontuur en romantiek. We gooien dat allemaal niet overboord, maar gaan toch ook een andere kant uit met ons verhaal.”

Bron: Dark Horizons