Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.02.2018

Regisseur Brian Taylor gelooft in een Crank Cinematic Universe

door Vertigo

De knotsgekke actiefilm Crank uit 2006 blijft tot op de dag vandaag een van de meest merkwaardige films met Jason Statham. Fans waren drie jaar later dan ook blij met zijn terugkeer in de nog waanzinnigere sequel Crank: High Voltage. Hoewel die geen potten brak aan de box-office, bleven regisseurs Mark Neveldine en Brian Taylor ervan overtuigd dat er een threequel zou aankomen.

Elf jaar later lijkt er echter nog steeds geen schot in de zaak te komen. “De vooruitzichten zouden beter zijn als de sequel meer dan 12 miljoen dollar had opgebracht,” bekende Taylor onlangs. “In tegenstelling tot pakweg de Fast and Furious-franchise, is er financieel gezien geen motivatie om het te doen. Daarom moet het echt een geweldig idee zijn en moet iedereen er iets krankzinnig van willen maken.”

Het regisseursduo ziet het dan ook groots: “Crank 3 zou exponentieel nog gekker moeten zijn dan de sequel was tegenover de eerste film. Natuurlijk wordt er wel over gepraat, maar ik heb nog niet het gevoel gehad dat de ideeën fucked up genoeg waren. De studio stuurt ons af en toe scenario’s, maar die vond ik maar saai.”

De bal lijkt dus in het kamp van het regisseursduo te liggen. Dat stemt Taylor optimistisch: “Er moet ergens wel een fantastisch idee te vinden zijn. Misschien komt het er pas binnen veertig jaar wanneer Statham in een rolstoel zit. Er zou eigenlijk een Crank Cinematic Universe moeten komen, niet gewoon nog een vervolg.”

Bron: The Playlist