Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.09.2022

Regisseerde Steven Spielberg Poltergeist dan toch?

door Vertigo

Al sinds de film in 1982 uitkwam, doen er geruchten de ronde dat niet Tobe Hooper maar producent Steven Spielberg Poltergeist regisseerde. Naar aanleiding van de 40ste verjaardag van de film doen de acteurs daar nu een boekje over open. Hun conclusie: hoewel Spielberg zeer aanwezig was op de set, zat Tobe Hooper wel degelijk in de regiestoel bij Poltergeist.

“Steven bleef niet gewoon aan de zijlijn staan”, herinnert Craig Nelson zich. “Maar het ging over een creatieve samenwerking. Er waren nooit spanningen op de set. Steven en Tobe bespraken gewoon hoe je het project kon filmen op een manier die nog nooit gedaan was.”

“Ik denk dat Steven, diep in zijn hart, de film graag zelf had geregisseerd”, vermoedt actrice JoBeth Williams. “En omdat Tobe niet zoveel ervaring had als Steven, luisterde hij altijd naar diens ideeën. Ik twijfel er niet aan dat Tobe die voortdurende betrokkenheid van Steven niet altijd leuk vond. Maar hij was het die de regie deed, ook al fungeerden hij en Steven soms als creatief duo.”

Bron: The Playlist