Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.06.2021

Regiedebuut Jeroen Perceval Dealer krijgt teaser & releasedatum

door Vertigo

Na een pittige opnameperiode die door Covid-19 tweemaal onderbroken werd, is Dealer, het debuut van Jeroen Perceval, ondertussen met succes gemonteerd en nu staat een eerste trailer online. Dealer is het verhaal van de 14-jarige Johnny die bij de gevestigde acteur Anthony op zoek gaat naar geluk en erkenning tegen de achtergrond van het nachtelijke straatleven.

Johnny (14j), een drugrunnertje, droomt van een ander leven waar hij iemand kan zijn die erkend wordt, weg van de drugs en de jeugdinstelling. Wanneer hij Anthony, een bekende succesvolle acteur waar Johnny naar opkijkt, als vaste klant krijgt ontstaat er wederzijdse interesse en een band, zelfs een soort vader-zoon relatie. Ze proberen beiden een nieuwe wending aan hun leven te geven … maar zullen ze daar in slagen?

Dealer is de debuutfilm van Jeroen Perceval met o.a. in de hoofdrol nieuwkomer Sverre Rousals Johnny naast Ben Segers als Anthony en Veerle Baetens als moeder. Bart Hollanders vertolkt de rol van dealer Luca. Ook deze geweldige jonge talenten maken deel uit van de cast: Hannah Macpherson (Yousra), Abilagil Abraham (Tasha), Ayman Sitiane(Youssef), Muzafer Ipekci (Mario) en Ilias Yaghmouri (Marwan).

Jeroen Perceval regisseert de film maar schreef ook het scenario. Perceval is vooral gekend als acteur uit RUNDSKOP, BORGMAN, D’ARDENNEN, TABULA RASA, DE DAG en vele andere reeksen en films, maar DEALER is zijn eerste langspeelfilm. Jeroen schreef eerder ook het scenario van D’Ardennen in regie van Robin Pront en maakte de kortfilm AUGUST, die internationaal op veel bijval kon rekenen. Jeroens voorliefde voor rapmuziek zal evenmin ontbreken in de film.

De film komt op 10 november uit in de Belgische bioscoop.