Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.06.2021

Elizabeth Olsen gaat dieper in op vergelijking tussen Doctor Strange-sequel & Indiana Jones

door Vertigo

Toen Marvel Studios Doctor Strange in the Multiverse of Madness aankondigde, stelde men dat de sequel de allereerste horrorfilm in het Marvel Cinematic Universe zou worden.

Na het vertrek van de oorspronkelijke regisseur Scott Derrickson, die met films als Sinister een horrorverleden heeft, trok men Sam Raimi aan, een cineast die dankzij The Evil Dead niet alleen een gevestigde waarde is op het vlak van horror, maar ook drie Spider-Man-films draaide. Daarom rees de vraag of Doctor Strange in the Multiverse of Madness qua toon meer naar horror of typisch superheldenspektakel zal neigen.

Een van de scenaristen liet zich nadien ontvallen dat de film een beetje vergelijkbaar zal zijn met de Indiana Jones-francise, maar Elizabeth Olsen nuanceert dat nu. Olsen, die de rol van Wanda Maximoff aka Scarlet Witch voor haar rekening neemt, is van mening dat de Doctor Strange-sequel heel wat duisterder wordt.

Volgens de actrice baadt de film in een voortdurende spanning typisch voor horrorfilms. Ook stelt ze dat Raimi zouden veel met camerawerk speelt om de kijker bang te maken. Ze voegt nog toe dat ze van Indiana Jones houdt, maar dat het Doctor Strange-vervolg donkerder wordt.

Bron: Dark Horizons