Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.08.2022

Redenen waarom Tomb Raider-sequel er niet komt onthuld

door Vertigo

Enkele weken geleden liet Alicia Vikander zich ontvallen dat politieke spelletjes de reden waren dat Tomb Raider 2 er niet komt. Nu blijkt dat er meer aan de hand was. Een nieuw verslag citeert meerdere redenen waarom Vikander niet meer in de huid van Lara Croft zal kruipen.

Als voornaamste oorzaak worden creatieve meningsverschillen aangehaald. Vikander en scenarist-regisseur Misha Green raakten het namelijk niet eens over de recentste versie van het scenario. Daarnaast maakte studio MGM zich grote zorgen over het steeds groeiende budget. En dan was er nog de weigering van de rechtenhouders om de filmrechten op het personage te verlengen.

“Van die tikkende klok was iedereen zich op voorhand bewust”, verklaart een insider daarover. “Uiteindelijk raakte de tijd om tot een deal te komen op. MGM vroeg de rechtenhouders nog om een verlenging, maar hun geduld was op.”

Op dit moment bezit Amazon de rechten om nieuwe films over Lara Croft te maken. De studio liet al weten dat ze een zoveelste reboot voor Tomb Raider voor ogen hebben.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: