Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.08.2022

Eerste recensies comebackfilm voormalige Pixar-bons online

door Vertigo

Vijf jaar na zijn gedwongen vertrek bij Pixar wegens beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag presenteert Toy Story-regisseur John Lasseter een nieuwe animatiefilm. Hij produceerde Luck, een film over de meest onfortuinlijke persoon ter wereld die in een magische wereld op zoek gaat naar geluk. Afgaande op de eerste recensies mist de productie echter de magie van Lasseters werk bij Pixar.

Luck is een vreselijk idee voor een film en het concept wordt dan ook nog eens slecht uitgewerkt door iemand die beter zou moeten weten”, oordeelt David Ehrlich van IndieWire.

“De film komt niet in de buurt van de beste Pixars, maar bevat genoeg verbeelding (en dansende konijntjes) om kinderen zoet te houden”, vindt John Nugent van Empire.

Luck speelt het op veilig en schuwt risico’s. Dit gezinsvriendelijke product zal wellicht enkele harten verwarmen, maar je bent de film meteen weer vergeten”, stelt recensent Matt Rodriguez.

“Er is geen enkel moment van verwondering of opwinding en de meeste grappen slaan de bal mis”, besluit Ross Bonaime van Collider.

Lees meer over: