Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.06.2015

Rio, I Love You

door Vertigo

Wie deze Braziliaanse productie heeft uitgezeten, kan zich bezwaarlijk voorstellen dat dit land ooit Cidade de Deus heeft voortgebracht. De mozaïekfilm, bestaande uit tien door elkaar gemonteerde kortfilms, is op enkele segmenten na mak gefilmd, en presenteert de stad uit de titel als een clichématige ansichtkaart in plaats van een dramatisch relevante locatie.

De film wil bovendien grootse dingen verkondigen over levensthema’s als geluk, liefde en identiteit, maar komt nooit verder dan goedkope waarheden als “Ik ben een architect, dus ik geloof dat geluk maakbaar is” en klunzige dialogen in het genre van “Je doet zo vreemd vandaag” – “Iedereen doet vreemd”.

En oké, het doet uiteraard plezier om Harvey Keitel nog eens te zien opdraven, maar hij had toch een betere film dan deze verdiend. Nee, de liefde voor deze film is niet groot.

>>KLAP

Rio, I Love You vertelt tegen het (bedrieglijk) paradijselijke decor van de Braziliaanse grootstad het verhaal van verschillende mensen die elk op hun eigen manier iets van het leven proberen te maken. Een soort luchtige variant op mozaïekfilms als Short Cuts en Magnolia.

Regie Vincente Amorim, Guillermo Arriaga, en anderen
Cast Emily Mortimer, Harvey Keitel, Basil Hoffman
Speelduur 1u50
Vanaf 18 juni in de bioscoop

@HannesDdw