Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.01.2021

Ready Player One-acteur Tye Sheridan richt revolutionair VFX-bedrijf op

door Vertigo

Ready Player One-regisseur Tye Sheridan en visuele effecten-artiest Nikola Todorovic hebben Wonder Dynamics opgericht, een bedrijf dat met behulp van artificiële intelligente een technologie ontwikkelde om onafhankelijke filmmakers goedkopere visuele effecten aan te bieden.

“Soms verzinnen mensen een verhaal, maar kunnen ze het niet verfilmen omdat het 200 miljoen dollar zou kosten,” zegt Sheridan. “Artificiële intelligentie kan ervoor zorgen dat visuele effecten aan democratische prijzen worden aangeboden.”

Wonder Dynamics’ adviesraad bestaat uit onder meer Ready Player One-regisseur Steven Spielberg en Avengers-regisseur Joe Russo. “We worden vaak herinnerd aan alle manieren waarop artificiële intelligentie en gelijkaardige technologische ontwikkelingen ons leven ingrijpend kunnen veranderen,” zegt Russo.

“Volgens mij hebben we echter nog maar heel oppervlakkig onderzocht wat de impact op de mediasector zou kunnen zijn,” vervolgt hij. “Wonder Dynamics is een van de eerste start-ups die daar dieper op ingaat en ik kijk ernaar uit om samen met hen dit spannende avontuur te beleven.”

Sheridan voegt eraan toe dat Wonder Dynamics niet van plan is om de jobs van visuele effecten-artiesten overbodig te maken. “Onze technologie zal het visuele effecten-proces stroomlijnen en veel nieuwe jobs creëren voor artiesten en ingenieurs,” zegt hij.

Bron: /Film