Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.10.2016

Quentin Tarantino bezig aan nieuw project

door Vertigo

Quentin Tarantino is zich de voorbije jaren aan het verdiepen in de jaren 70. De Pulp Fiction-regisseur doet aan research door films te bekijken en boeken telezen. Opvallend is dat de regisseur voorlopig nog niet weet welke vorm zijn nieuw project zal krijgen.

Tijdens het Lumière-filmfestival in Lyon zei Tarantino het volgende daarover: “Ga ik een boek schrijven? Misschien. Wordt het een zesdelige podcast? Misschien. Een documentaire? Misschien. Ik ben het aan het uitzoeken.”

Tarantino is berucht om zijn geheimzinnigheid rond zijn projecten. Toen het script van The Hateful Eight uitlekte, dreigde de cineast er zelfs mee het project op te doeken. Over zijn nieuwe plannen is dan ook alleen bekend dat het iets te maken zal hebben met de opkomst van de New Hollywood-beweging eind jaren 60, begin jaren 70.

In die periode zetten Amerikaanse filmmakers zich onder invloed van de Franse Nouvelle Vague af tegen het traditionele studiosysteem en eisten ze meer creatieve vrijheid . Er werd op allerlei vlakken geëxperimenteerd, wat films opleverde als Bonnie and Clyde, Midnight Cowboy, The Graduate en Easy Rider.

Bron: /Film