Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.03.2020

Production designer nieuwe Wes Anderson teaset 125 duizelingwekkende sets

door Vertigo

Nadat hij een Oscar won voor The Grand Budapest Hotel sloeg productieontwerper Adam Stockhausen opnieuw de handen in elkaar met Wes Anderson voor zijn nieuwe langspeler The French Dispatch. Daarvoor bouwde hij meer dan 125 verschillende sets.

The French Dispatch werd gedraaid in het Franse dorpje Angoulême en Andersons team toverde er een vervallen textielfabriek om tot een filmstudio. De drie grootste ruimtes werden getransformeerd in filmsets en de rest in bergingen, ateliers en meer.

Voor het deel van de film dat zich in een gevangenis afspeelt werd een andere fabriek omgetoverd tot celblokken. Stockhausen vergelijkt de onderneming met Orson Welles’ The Trial, waarvoor alle sets in een treinstation werden gebouwd.

“Je kunt de randen van de sets en de architectuur van het treinstation errond nog zien,” zegt Stockhausen. “Ook wij hadden voeling met de locatie zelfs al stonden we in een volledig nieuwe ruimte.”

Tot slot zegt hij dat Anderzon zich liet inspireren door Albert Lamorisses Le ballon rouge en zijn ‘prachtige stad waarin de laag vuil op alle gebouwen contrasteert met de glorieuze kleuren’.

Bron: IndieWire