Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.06.2019

Plannen voor geschrapte Spider-Man-horrorfilm onthuld

door Vertigo

In de jaren tachtig, nog voor Tom Holland, Andrew Garfield en Toby Maguire het Spider-Man-pak aantrokken, zou regisseur Tobe Hooper (The Texas Chainsaw Massacre) een horrorfilm rond de superheld gepland hebben.

Daarin zou Peter Parker door een wetenschapper genaamd Doctor Zork veranderd worden in een monsterlijke hybride van mens en spin met acht armen en daarom zelfmoordneigingen hebben.

Marvel-legende Stan Lee, de medebedenker van Spider-Man, ging echter niet akkoord en in plaats kwam een script waarin Peter een student was van Otto Octavius en de twee door hetzelfde ongeluk in Spidey en Doctor Octopus transformeerden. Vervolgens zou de schurk de wereld proberen overnemen middels een nieuw natuurelement.

Hooper was naar verluidt niet geïnteresseerd in een klassieke superheldenprent en Joseph Zito (Friday the 13th: The Final Chapter) werd als zijn vervanger aangesteld. Van de film kwam echter uiteindelijk niks in huis.

Wat de cast betreft, zou men een jonge Tom Cruise op het oog hebben gehad als Spider-Man, Bob Hoskins als Doctor Octopus, Christopher Lee als een wetenschapper, Lauren Bacall of Katharine Hepburn als Aunt May en Stan Lee zelf als J. Jonah Jameson, de hoofdredacteur van de Daily Bugle. Dat zou geen cameo maar een nevenrol zijn geweest.

Bron: /Film