Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.06.2019

Cast & storyboards afgevoerde Superman-film onthuld

door Vertigo

Peter Ramsey, regisseur van Rise of the Guardians en coregisseur van Spider-Man: Into the Spider-Verse, heeft enkele van zijn storyboards, ofwel schetsen van shots, voor de geschrapte film Superman: Flyby gedeeld, die door J.J. Abrams geschreven werd en door McG geregisseerd zou worden.

Het gaat vermoedelijk om een gevecht tussen Superman en Ty-Zor, de zoon van de slechterik Kata-Zor. Hij was in het script van J.J. Abrams verwikkeld in een burgeroorlog met Supermans vader Jor-El op de planeet Krypton.

Wanneer hij in de gevangenis belandt, wordt Superman naar de Aarde gestuurd. Daar wordt hij geadopteerd door Jonathan en Martha Kent en ontmoet hij Lois Lane. Zij werkt aan een verhaal over Lex Luthor, in deze versie een ambtenaar geobsedeerd door UFO’s.

Vervolgens onthult Superman zijn ware identiteit en komen Ty-Zor en drie andere bewoners van Krypton naar de Aarde. Superman legt het loodje en vindt zijn vader, die zelfmoord pleegde in de gevangenis, in het hiernamaals. Uiteindelijk wordt Superman herrezen, verslaat hij de vier Kryptonians en zet hij koers naar Krypton.

Voor de rol van Superman kwamen Brendan Fraser, Brandon Routh en Henry Cavill in aanmerking. De twee laatste zouden de superheld later vertolken in respectievelijk Superman Returns en Man of Steel. Robert Downey Jr. zou in de huid van Lex Luthor kruipen en Shia LaBeouf zou gestalte geven aan Supermans goeie vriend Jimmy Olsen.

Verder zouden Scarlett Johansson en Selma Blair in aanmerking komen voor Lois Lane, Christopher Walken voor Daily Planet-hoofdredacteur Perry White en zou Joel Edgerton auditie gedaan hebben voor Ty-Zor.

Bron: /Film

Lees meer over: