Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.03.2021

Pierce Brosnan, Helen Mirren en meer vervoegen DC-films

door Vertigo

James Bond-acteur Pierce Brosnan heeft de cast van de superheldenfilm Black Adam met Dwayne Johnson in de hoofdrol vervoegd.

Brosnan zal Kent Nelson aka Dr. Fate vertolken, een superheld met magische krachten en een lid van de Justice Society of America. Het superheldenteam bestaat verder uit Noah Centineo (To All the Boys I’ve Loved Before) als Atom Smasher, Aldis Hodge (One Night in Miami) als Hawkman en Quintessa Swindell (Euphoria) als Cyclone.

Helen Mirren gaat dan weer de slechterik Hespera spelen in Shazam! Fury of the Gods. Hespera is de dochter van Atlas, een van de zes mythologische figuren aan wie Shazam (Zachary Levi) zijn krachten ontleent.

De superheld heeft namelijk de wijsheid van Solomon, de kracht van Hercules, het doorzettingsvermogen van Atlas, de macht van Zeus, de moed van Achilles en de snelheid van Mercurius. Met de eerste letters van hun namen wordt het woord Shazam gevormd.

Ook Rachel Zegler, die binnenkort te zien is in Steven Spielbergs West Side Story, heeft een rol in de Shazam!-sequel gescoord. Zij zou de zus van Hespera spelen.

Verder is Ron Livingston (Office Space, Tully) gecast als Henry Allen, de vader van Barry Allen aka The Flash (Ezra Miller), in de gelijknamige film van It-regisseur Andy Muschietti.

Livingston vervangt Billy Crudup, die momenteel te zien is als Henry Allen in Zack Snyder’s Justice League maar door een planningsconflict met de Apple-reeks The Morning Show niet kan terugkeren voor The Flash.

Naast Livingston is nieuwkomer Ian Loh gecast als een jonge versie van Barry Allen en hebben ook Saoirse-Monica Jackson (Derry Girls) en YouTube-ster Rudy Mancuso de cast vervoegd. Wie zij spelen, is niet duidelijk.

Bron: THR, Deadline, THR, Variety