Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.03.2021

Oscar-producenten onder vuur voor verbod op Zoom-speeches

door Vertigo

Steven Soderbergh en de andere producenten van de 93e Oscars liggen onder vuur omdat ze onlangs lieten weten dat overwinningsspeeches via Zoom niet toegelaten zijn. Winnaars moeten met andere woorden fysiek op de uitreiking in Los Angeles op 25 april aanwezig zijn en dat levert voor sommige genomineerden logistieke problemen op.

Sommigen bevinden zich namelijk in landen die momenteel in een vorm van lockdown zijn of waar een reisverbod geldt. Door de verplichte quarantaine van tien dagen bij aankomst in LA zouden de hotelkosten te hoog oplopen. Bovendien zouden producties van genomineerden die aan het werk zijn wekenlang moeten stilgelegd worden, aangezien ze ook bij terugkeer in het land waar ze aan het draaien zijn in quarantaine moeten.

Emerald Fennell, die voor Promising Young Woman kans maakt op de Oscars voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Originele Scenario, verblijft momenteel en Londen en hoopt dat ze de ceremonie niet moet missen.

“Het hangt af van de verschillende regels,” zegt Fennell. “Als ik naar de VS mag reizen, ben ik van de partij. Ik ben een beetje bang dat de regels zullen veranderen en dat ik er niet bij zal kunnen zijn.”

Thomas Vinterberg (Drunk), die het tegen Fennell opneemt in de categorie Beste Regisseur, wil de Oscaruitreiking bijwonen, maar is niet zeker of hij vanuit Denemarken zal kunnen afzakken.

“Ik ben benieuwd hoe de ceremonie er zal uitzien en hoeveel genomineerden er aanwezig zullen zijn,” zegt hij. “Als het legaal kan verlopen, ben ik present,” zegt hij.

Bron: Deadline