Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.09.2019

Pennywise-acteur Bill Skarsgård hint naar It-threequel

door Vertigo

Na It– en It Chapter Two-regisseur Andy Muschietti heeft ook Pennywise-acteur Bill Skarsgård gehint naar een mogelijke threequel. Volgens hem hangt alles van de aanpak af.

It Chapter Two is het laatste hoofdstuk van het verhaal,” zegt hij. “Het zou interessant zijn om terug te keren in de tijd voor de gebeurtenissen van de twee films. Misschien zit daar wel een verhaal in.”

“Het zou uiteraard op zich staan,” vervolgt hij, “maar nog steeds deel uitmaken van hetzelfde universum. Dat zou interessant en plezant kunnen zijn.”

In het oorspronkelijke boek van Stephen King wordt de oorsprong van Pennywise uit de doeken gedaan. Hij is in feite een buitenaards wezen dat van gedaante kan veranderen en wiens aartsvijand een reusachtige schildpad is.

Van vreemde dingen gesproken, Skarsgård onthulde ook dat hij geobsedeerd is door de Zuid-Koreaanse horrorprent The Wailing van regisseur Na Hong-jin.

“Het is een bijzondere, bizarre en bloedstollende film,” zegt hij. “Ik raad fans van abstracte horror aan om hem een kans te geven. Je zal hem gegarandeerd niet snel vergeten.”

Bron: /Film, EW