Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.09.2019

UPDATE: De Patrick heeft het moeilijk in de cinema

door Vertigo

UPDATE: Kort nadat we dit bericht online zetten, vernamen we dat de teller na twee weken op 15.000 bezoekers stond. Bovendien steeg de ticketverkoop op maandag 10 september met 31 procent.

Een officieel persbericht: Na twee weken zijn er al 15.000 mensen gaan kijken naar De Patrick, het filmdebuut van Tim Mielants met o.a. Kevin Janssens in de hoofdrol. De film kwam op 28 augustus uit in de bioscoop. Na een trage start, heeft de film na het tweede weekend zijn schade ingehaald en was er zelfs een stijging van 31% in de cijfers.

Dat is redelijk uniek voor een Vlaamse film. Meestal is er na de eerste week een eerste drop, maar na de start van het schooljaar en het betere – lees iets minder warme – cinemaweer vond de film toch de weg naar het publiek dankzij een goede mond-aan-mondreclame. 

De Patrick staat sinds vandaag op nr. 6 in de top 10 en is de enige film in de top 20 die 31% (!) is gestegen, zowel in de commerciële als de arthouse zalen; alle andere films zijn gedaald. 

Bart Van Langendonck, producent Savage Film : “De Patrick is geen 100 meter hardlopen, het is een marathon van 42 kilometer, dus ga je rustig van start… 

De film wordt in alle 34 bioscopen verlengd en zelfs uitgebreid. 

ORIGINEEL BERICHT:

Morgen begint De Patrick aan zijn derde week in de Belgische bioscoop en voorlopig is de film geen groot succes aan de kassa. De film waarin Kevin Janssens op een nudistencamping op zoek gaat naar zijn lievelingshamer, lokte in zijn eerste week slechts 6.500 bezoekers, een pak minder dan de 125.000 bezoekers die Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood in dezelfde periode trok.

Dit is best sneu nieuws, want de film werd door de Vlaamse pers unaniem positief onthaald, Kevin Janssens onderging een indrukwekkende transformatie om het titelpersonage neer te zetten – en dan hebben we het niet alleen over de zeventien kilo die hij bijkwam – en regisseur Tim Mielants bewees net zoals met zijn afleveringen van onder meer Peaky Blinders en Legion) dat hij een toptalent is.

Bron: HLN