Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.12.2021

Paul Thomas Anderson neemt het op voor superheldenfilms

door Vertigo

In tegenstelling tot Martin Scorsese en Ridley Scott draagt Paul Thomas Anderson superheldenfilms een warm hart toe en vindt zelfs dat ze een belangrijke bijdrage leveren aan het bioscooplandschap.

Anderson zegt dat hij heel gelukkig is met zijn eigen niche binnen de filmsector, maar voegt eraan toe dat er altijd een vorm van doemdenken heerst over de toekomst van cinema.

“Het is nog complexer geworden door de opkomst van streaming en de overvloed aan superheldenfilms,” vervolgt hij. “Zelf vind ik ze leuk. Ze lijken tegenwoordig heel populair te zijn en ik vind niet dat ze cinema verpest hebben.”

“We maken ons allemaal zorgen over de terugkeer van mensen naar de bioscoop, maar weet je wat daarvoor zal zorgen? Spider-Man: No Way Home. Laten we daar blij om zijn.”

Ook in streaming ziet Anderson geen graten. Wat hem betreft, kunnen filmmakers er veel geld mee verdienen, net zoals ze dat vroeger konden met video- en dvd-releases.

“Home entertainment en streaming zijn in feite hetzelfde,” zegt hij. “Je kunt thuis naar een film kijken en ge├źntertaind worden. Er is dus niets drastisch veranderd.”

“Het is wel moeilijk geworden om specifieke films te vinden omdat er zoveel zijn,” zegt hij. “Ik ben een van die mensen die een uur het menu van een streamingdienst doorzoeken en vervolgens uitgeput zijn.”

Bron: IndieWire