Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.12.2021

Eerste stills film met Nicolas Cage als fictieve versie(s) van zichzelf onthuld

door Vertigo

Op 14 december verschijnt de trailer van The Unbearable Weight of Massive Talent, een komische thriller waarin Nicolas Cage een fictieve versie van zichzelf genaamd Nick speelt, en ondertussen staan de eerste stills online.

In de film gaat een aan lager wal geraakte Cage in op een aanbod om voor één miljoen dollar het verjaardagsfeestje van Javi (Pedro Pascal) bij te wonen, een gangster en fan.

“Mijn personage voelt zich onvoldaan en worstelt met de afwijzing waar je in Hollywood vaak mee te maken krijgt,” zegt Cage. “Ik speel niet echt mezelf, want ik ben vrij tevreden met waar ik sta.”

“Javi heeft een wassen standbeeld van Nicolas Cage,” vervolgt hij. “Je zou denken dat het er gênant aan toegaat tussen een filmster en een fan, maar ze zijn allebei cinefielen en hebben geweldige gesprekken over The Cabinet of Dr. Caligari en Paddington 2.”

De cast bestaat verder uit Neil Patrick Harris als Cage’ agent, Sharon Horgan als zijn ex-vrouw, Lily Sheen als zijn dochter en Tiffany Haddish als een CIA-agente die de acteur rekruteert om Javi in te rekenen.

Daarnaast geeft Cage ook gestalte aan Nicky, een jonge, door Nick ingebeelde versie van zichzelf uit de periode waarin hij de hoofdrol in David Lynch’ Wild at Heart vertolkte. “Nicky heeft lang haar en lacht altijd met Nicks carrièrekeuzes,” zegt de acteur.

Cage voegt eraan toe dat hij niet stond te popelen om in The Unbearable Weight of Massive Talent mee te doen. Toen scenarist-regisseur Tom Gormican hem het script stuurde, deed Nicky hem echter denken aan Buddy Love, de rokkenjager waarin professor Julius Kelp (Jerry Lewis) transformeert in The Nutty Professor uit 1963.

“Ik heb altijd al bewondering gehad voor wat Jerry Lewis deed in die film,” zegt Cage. “Wat mij betreft, steelt Nicky de show.”

Bekijk de eerste stills uit The Unbearable Weight of Massive Talent hieronder:

Bron: EW