Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.09.2020

Paul Schrader vroeg advies aan Martin Scorsese over afwerking nieuwe film

door Vertigo

De opnames van Paul Schraders The Card Counter werden vijf dagen voor het einde stilgelegd door de coronacrisis. Volgens Schrader moesten er nog vier scènes worden gedraaid en daarvoor vroeg hij advies aan een aantal mensen, waaronder Martin Scorsese.

Hij treedt op als executive producer van The Card Counter en werkte eerder samen met Schrader, onder meer aan Taxi Driver en Raging Bull.

“Ik heb de film online laten zien aan enkele mensen die ik respecteer zoals Scorsese en regisseur Kent Jones,” zegt Schrader. “Ik vroeg hen wat er ontbrak in de vier resterende scènes en wat ik eraan zou moeten toevoegen.”

“Op die manier kon ik die scènes en de relaties tussen de personages aanzienlijk verbeteren,” vervolgt hij. “Daar krijg je niet altijd de kans voor. Anders zou ik tot mijn frustratie pas tijdens de montage hebben ontdekt wat er ontbrak.”

Ondertussen zitten de opnames er volledig op en is Schrader de film aan het afwerken. “Ik sta echter niet meer onder druk,” zegt hij. “Ik zou de film over een maand kunnen afleveren, maar Focus Features weet momenteel toch niet wat ze ermee gaan doen.”

“Men heeft mij gezegd dat ik mijn tijd moet nemen,” vervolgt hij. “Zo praten studio’s normaal niet. Bovendien heb ik het laatste woord, dus maakt het eigenlijk niet uit. De film zal zijn zoals ik hem aflever.”

Bron: IndieWire