Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.09.2020

Madonna onthult biopic-plotdetails

door Vertigo

Madonna onthulde onlangs op Instagram dat ze een mysterieuze film aan het schrijven was met Juno– en Tully-scenariste Diablo Cody. Nu heeft Madonna in een filmpje op Instagram bevestigd dat het om een biopic over haar leven gaat.

Volgens Madonna wordt het een zowel komische als tragische film over het begin van haar carrière in de jaren tachtig en de moeite die ze heeft moeten doen om als vrouwelijke artiest te overleven in een door mannen gedomineerde wereld.

Daarnaast zal de film ook uit de doeken doen hoe Madonna naar eigen zeggen in de clinch lag met Andrew Lloyd Webber tijdens de opnames van Evita, naar Webbers gelijknamige musical.

“Ik denk dat ik een paar zenuwinzinkingen heb gekregen omdat ik me elke dag zorgen maakte dat ik zou worden ontslagen,” zegt Madonna. “Andrew was niet vriendelijk tegen mij. Ik ben zelfs niet zeker of hij mij erbij wilde.”

Een woordvoerder van Webber heeft het verhaal echter ontkend: “Madonna verwart Andrew vast met iemand anders. Andrew en Madonna hadden een vlotte en productieve werkrelatie.”

Verder vertelt Madonna dat de biopic geen musical wordt, maar veel muziek zal bevatten. “De hoofdrolspeelster zal mijn nummers zingen op plekken waar ze veronderstelt wordt om te zingen,” zegt Madonna.

Wie in de huid van Madonna zal kruipen, is nog niet duidelijk. Online wordt gespeculeerd dat Ozark-actrice Julia Garner kans maakt op de rol omdat zowel Madonna als haar manager Guy Oseary de actrice recent zijn beginnen te volgen op Instagram.

Bron: EW

Lees meer over: