Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.05.2021

Paul Schrader verdedigt Kevin Spaceys controversiële comeback

door Vertigo

Onlangs werd bericht dat de van seksueel misbruik betichte Kevin Spacey een acteercomeback maakt in L’uomo che disegnò Dio van acteur-regisseur Franco Nero en daar komt veel kritiek op.

Zo noemt Mark Ebenhoch, een acteur door wie Spacey wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag op de set van de film Outbreak, de casting ‘arrogant’, ‘onverantwoord’ en ‘absurd’, niet in het minst omwille van Spaceys rol.

De film gaat namelijk over een blinde kunstenaar (Nero) die beticht wordt van pedofilie. Spacey zal een cameo hebben als een politie-inspecteur die de beschuldigingen onderzoekt.

Producent Louis Nero heeft de casting echter verdedigd en zegt dat de aantijgingen tegen Spacey leugens zijn. “Ik heb hem gecast omdat hij een geweldige acteur is,” zegt Nero.

Ook regisseur Paul Schrader (First Reformed), die in 2018 zei dat hij graag met Spacey wil samenwerken, heeft het voor de acteur opgenomen. “Het werd tijd dat hij een comeback maakte,” schrijft Schrader op Facebook.

“Als hij schuldig is bevonden aan een misdaad, sluit hem op,” vervolgt de regisseur. “Zo niet, laat hem acteren. Veel geweldige artiesten hebben zich misdragen.”

Bron: IndieWire, The Independent

Lees meer over: