Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.05.2021

Horecaplannen Cinema Lumiere Mechelen onthuld

door Vertigo

De Mechelse stadsbrouwerij Het Anker, gekend voor haar Gouden Carolus-speciaalbier en whisky, opent dit najaar een nieuwe horecazaak in de gebouwen van de oude stadsfeestzaal in hartje Mechelen.

Die wordt momenteel omgebouwd tot een stadsbioscoop door stad Mechelen en Lumière.

De nieuwe horecazaak komt op de eerste verdieping van het gebouw, rondom de cinematoren met drie filmzalen die centraal in het gebouw staat.

Ook op het gelijkvloers komt een aparte bar in de lobby, die de cinemabezoeker zal toelaten om te genieten van een glas bier of wijn tijdens de filmvoorstelling.

“We wilden absoluut onze schouders zetten onder dit nieuwe project in Mechelen,” zegt Charles Leclef van Brouwerij Het Anker. “Vele Mechelaars hebben mooie jeugdherinneringen aan deze locatie.”

“Ook ikzelf herinner me nog goed de legendarische dansfeesten hier, waarbij ik als jonge tiener nog meehielp om bier aan te sleuren en de vestiaire open te houden; dat waren fantastische tijden.”

“De moderne invulling met cinemazalen brengt nieuw leven in het gebouw en geeft zo de kans aan een nieuwe generatie Mechelaars om nieuwe, onvergetelijke herinneringen te creëren,” vervolgt hij.

De uitbating van de horecazaak laat Het Anker over aan een trio jonge horeca-ondernemers uit de stad, die hun strepen reeds verdienden met de opening van het Cultuurcafé KUUB even verderop in de binnenstad.

“Dit wordt één van de mooiste plekjes in de stad,” zeggen uitbaters Jasper Benn, Jasper Meysmans en Koen Ver Donck. “De barinrichting wordt met veel aandacht voor de originele stijlelementen van het historische gebouw verder uitgewerkt.”

“We zullen dagelijks geopend zijn voor het cinemapubliek,” vervolgen ze. “De bar zal via de dubbele steektrap open zijn voor het grote publiek.”

“Vanop de wandelgaanderijen boven heb je een fantastisch uitzicht op de passage beneden en de prachtige architectuur van de voormalige stadsfeestzaal.”

“Je zal hier terecht kunnen voor een drankje en een lichte snack,” voegen de uitbaters eraan toe. “Ook voor vergaderingen, kleinschalige bijeenkomsten en receptiemogelijkheden wordt er een aanbod uitgewerkt samen met Lumière.”

“Wij staan als stadsbestuur in voor de restauratie en de herbestemming van de oude stadsfeestzaal,” zegt Koen Anciaux, de Mechelse schepen van Monumenten.

“De nieuwe stadsbioscoop brengt samen met deze toffe horecazaak nieuw leven in het hart van onze stad,” vervolgt hij. “Het is een aantrekkelijke entourage waarin men kan genieten van goede films en een goed glas bier in een prachtig historisch gebouw.”

“Een betere nieuwe bestemming voor de stadsfeestzaal hadden we ons niet kunnen bedenken. Dit project past helemaal binnen de visie van Stad Mechelen.”

“We willen allemaal weer samen cultuur beleven, en een drankje voor of na de film hoort daar zeker bij,” voegt Anciaux eraan toe.

“We zijn dan ook heel blij dat Brouwerij Het Anker en de gedreven horeca-uitbaters van KUUB hun schouders onder de horeca-uitbating zetten, en zo de oude stadsfeestzaal mee omtoveren tot gezellige ontmoetingsplek.

“Wij kijken alvast uit naar de opening van Cinema Lumière dit najaar: elke dag filmmagie in de Dijlestad, met een Gouden Carolus daarbij!”, zegt Jon Michelena van Lumière.

Lees meer over: