Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.08.2021

Oscar Isaac verklaart waarom hij na slechte X-Men-ervaring toch een Marvel-reeks maakte

door Vertigo

Oscar Isaac is momenteel bezig met de opnames van de Marvel-reeks Moon Knight, waarin hij de hoofdrol speelt. Nochtans heeft hij met X-Men: Apocalypse een naar eigen zeggen vreselijke Marvel-ervaring achter de rug.

De acteur vertolkte de schurk Apocalypse en was bedolven onder verschillende lagen make-up en opgezadeld met een loodzwaar kostuum.

Volgens Isaac is er echter een goede reden waarom hij opnieuw voor een Marvel-project koos. “Het gaat me minder om het genre dan om de mensen met wie ik samenwerk,” zegt de acteur.

“Ik stel me ook telkens de vraag of we iets interessants met het genre kunnen doen,” vervolgt hij. “Soms is dat zo en denk je dat het goed komt. Soms is dat echter niet zo.”

“Wat Moon Knight betreft, werk ik samen met geweldige mensen,” voegt hij eraan toe. “Bovendien dacht ik dat we een ongelooflijk ongewoon verhaal konden vertellen binnen het superheldengenre.”

Marc Spector aka Moon Knight is een voormalige soldaat die superkrachten krijg van de Egyptische godin Konshu en aan een dissociatieve identiteitsstoornis lijdt. Hij heeft met andere woorden meerdere persoonlijkheden.

Moon Knight volgt niet noodzakelijk de logica van veel superheldenfilms,” zegt Isaac. “Daardoor kreeg ik de kans om iets te doen dat ik nog nooit had gedaan en op een creatieve manier met mijn collega’s aan kon werken.”

“Elke morgen gaat de wekker af en kan ik niet wachten om naar de set te gaan,” vervolgt hij. “We zijn ons geweldig aan het amuseren.”

Bron: The Playlist