Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.08.2021

50/50-regisseur Jonathan Levine legt uit waarom hij paste voor Spider-Man: Homecoming

door Vertigo

Jonathan Levine (50/50, Warm Bodies) was in de running om Spider-Man: Homecoming te regisseren, maar keerde het project de rug toe. Nu heeft hij uitgelegd wat er precies gebeurd is.

“Ik heb een artikel gelezen waarin stond dat ik Spider-Man: Homecoming afsloeg om studiokomedies te gaan maken, maar dat klopt niet helemaal,” zegt Levine in de podcast van de entertainmentnieuwssite The Playlist.

“Het was meer alsof ik iemand dumpte voordat ze mij dumpten,” vervolgt hij. “Ik merkte dat ik de job wellicht niet zou krijgen of dat ik er zelf niet meer voor wilde gaan, dus heb ik mijn kandidatuur ingetrokken.”

Levine onthult dat hij bij de laatste drie kandidaten was en prijst Jon Watts, die de film uiteindelijk voor zijn rekening nam, en andere regisseurs die hun stempel op een Marvel-film konden drukken.

“Ik ben enorm jaloers op hen,” zegt Levine. “Het is prachtig om te zien hoe ze iets creatiefs maakten met een eigen standpunt binnen dat kader.”

De regisseur voegt eraan toe dat hij zich liet ontmoedigen door het proces om een Spider-Man-film te strikken. “Het was een fulltime job van een maand en liet een vieze nasmaak achter,” zegt hij.

Toch staat Levine nog steeds open voor een Marvel-project dat bij hem past. “Ze blijven gewoon zo’n goede dingen maken,” zegt hij. “WandaVision is een van de beste dingen die ik ooit heb gezien.”

https://open.spotify.com/episode/0zBu84Ui5fC4b77tREHCs

Bron: The Playlist