Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.06.2018

Osama Bin Laden vangen met LSD en andere knettergekke uitspraken die Johnny Depp recent deed

door Vertigo

Recent heeft Johnny Depp uitgebreid gesproken over zijn financiële problemen. De acteur is namelijk blut en spande een rechtszaak aan tegen zijn voormalige zakelijke managers voor onder meer nalatigheid. Op zijn beurt wordt Depp beschuldigd van onverantwoorlijk koopgedrag. Zo beweert de tegenpartij dat hij meer dan 30.000 dollar zou gespendeerd hebben aan wijn. “Dat is een belediging,” zei Depp. “Het was veel meer.”

Hij vergeleek de situatie met The Matrix: “Ik ben er maar een klein deeltje van,” zei hij. “Niet dat ik de film ooit gezien heb of een snars van het script begreep.”

De acteur deed ook een opmerkelijke uitspraak over Osama Bin Laden. Volgens Depp had men de terrorist namelijk veel sneller kunnen vinden.  “Ze hadden met behulp van enorme fucking vliegtuigen de hele boel moeten besproeien met LSD,” zei Depp. “Iedereen zou al lachend uit zijn grot zijn gekomen.”

Ook over zijn eigen drugsverleden nam Depp zich geen blad voor de mond. Hij vertelde een verhaal waarin Hunter S. Thompson, auteur van het met Depp verfilmde Fear and Loathing in Las Vegas, hem ooit een pijp met kleverige hars aanbood. Na een trekje zag de acteur alles rondom hem tollen. “Thompson zei dat hij de pijp van een stel kinderen had gekregen,” zei Depp, “en dat hij na een trek moest kotsen.”

Het duo verkoos Quaaludes, een drug waar Depp mooie herinneringen aan heeft. Zoals toen hij de buitenwipper van een nachtclub vroeg om hem in het gezicht te slaan. “Fake Quaaludes worden gemaakt met een klein beetje arsenicum of strychnine,” zei Depp. “Je werd er veel sneller high van en kreeg ofwel zin om te glimlachen en lol te maken met je vrienden ofwel om te neuken of te vechten.”

De filmcarrière van Depp kwam ook ter sprake, met name zijn rollen in de Pirates of the Caribbean-franchise en Tim Burtons biopic Ed Wood. Over zijn rol als piraat Jack Sparrow maakte Depp vaak ruzie met de scenaristen: “Waarom heb je die fucking afschuwelijke nevenplots nodig?” zei hij. “Ze maken alles te ingewikkeld. Niemand wil een droevige Jack Sparrow zien.”

Depps beslissing om de legendarische snertregisseur Ed Wood te vertolken voor Burton viel niet in goede aarde bij een van zijn adviseurs: “Volgens hem was het niet de bedoeling dat ik in zwart-witfilms meedeed over een travestiet en D-filmregisseur, maar dat ik personages speelde die meisjes neukten en geweren hadden.”

In de aanklacht tegen Depp werd ook vermeld dat hij iemand in dienst heeft om zijn tekst voor te zeggen op de set. Dat gaf de acteur toe en zei dat hij beter met zijn ogen kan acteren als de geluiden op de set gefilterd worden. “Anders hoor ik doedelzakken, huilende baby’s en ontploffende bommen,” zei Depp. “Een aantal van mijn grootste helden speelden in stomme films. Toen moest je met je ogen acteren. Als je ogen geen waarheid uitstralen, maakt het naar mijn gevoel niet uit wat je fucking tekst is.”

Depp had het ook kort over Harvey Weinstein en noemde hem een “pestkop”. Wat hem vooral is bijgebleven is een beeld van Weinstein met zijn dochter. “Het was adembenemend om te zien hoe Harvey Weinstein, een gigantisch Shrek-achtig ding, zich bukte om zijn dochter een regenjas aan te doen.”

Dit najaar zal Depp te zien zijn als het titelpersonage in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en intussen broedt hij op zijn eigen bizarre filmideeën. Zo wil hij Happier Days regisseren, een verhaal waarin een man zijn vrouw en alles verliest en zich dan maar laat opnemen in een rusthuis, ook al is hij pas veertig.

Daarnaast zou hij graag een remake van Titanic draaien in een badkuip. “Dat zou geweldig zijn,” zei hij, “maar Hollywood neemt geen risico’s meer.”

Lees het volledige interview hier.

Bron: IndieWire

Lees meer over: