Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.06.2018

Benicio del Toro vergelijkt Sicario-sequel met The Doors-album

door Vertigo

Sicario: Day of the Soldado werd net zoals zijn voorganger Sicario geschreven door Taylor Sheridan, maar regisseur Denis Villeneuve werd vervangen door Stefano Sollima. Daardoor voelen de twee films anders aan en dat wist hoofdrolspeler Benicio del Toro heel mooi te verwoorden.

Soldado is een ander hoofdstuk en staat op zichzelf,” zei hij, “In de originele Sicario zie je een undercoveroperatie die perfect wordt uitgevoerd, alsof het een football-match was. Het team won met 48 tegen 6 of zoiets. In deze film gedragen ze zich als winnaars die weten waar ze mee bezig zijn, tot ze plots in de problemen zitten. Ze hebben wederom een plan, maar ditmaal mislukt het.”

“Stefano’s film is anders,” ging hij verder. “Denis’ film was suggestiever en het geweld leek zich haast in je hoofd af te spelen. Stefano plaatst je oog in oog met het geweld. De film heeft zijn eigen gevoel, muziek en ritme.”

Over muziek gesproken: del Toro vergeleek het tweeluik ook met de discografie van The Doors. “Soldado is als het tweede album van The Doors,” zei hij. “Dat is met nummers zoals Strange Days misschien geen even strakke plaat als hun eerste met Light My Fire en This Is the End. De tweede heeft echter een bepaalde sfeer en ik draai ze meer dan de eerste, ook al staan daar alle hits op.”

Bron: IndieWire