Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.03.2021

Organiseert Britse bioscoopketen aparte vertoningen voor (niet-)gevaccineerden?

door Vertigo

De Britse keten Curzon overweegt om bij de heropening van de bioscopen op 17 mei aparte voorstelingen te organiseren voor mensen die tegen het coronavirus gevaccineerd zijn en mensen die daartoe de kans nog niet hebben gekregen.

Curzon-CEO Philip Knatchbull is namelijk tegen het idee van de Britse regering om openbare plaatsen zoals bars en nachtclubs enkel toegankelijk te maken voor mensen die een vaccinatiecertificaat kunnen voorleggen.

“Dat is niet alleen heel moeilijk om te controleren, maar ook discriminerend tegenover mensen die nog geen vaccin hebben gehad,” zegt Knatchbull.

Momenteel is Curzon met de UK Cinema Association (UKCA) en de Britse overheid over zijn voorstel van aparte vertoningen aan het onderhandelen.

De UKCA is alvast ook geen voorstander van mensen die niet gevaccineerd zijn de toegang tot de bioscoop te ontzeggen, onder meer uit vrees voor discriminatie.

“Zelfs als de huidige fase van het vaccinatieprogramma erop zit, zullen er nog veel mensen niet gevaccineerd zijn,” zegt Phil Clapp van de UKCA. “Denk maar aan zwangere vrouwen, mensen met bepaalde beperkingen of aandoeningen en jongeren onder de achttien.”

Clapp voegt eraan toe dat de uitsluiting van mensen zonder vaccinatiecertificaat het financieel herstel van de Britse bioscoopsector niet ten goede zou komen.

Bron: The Guardian