Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.02.2020

Opnames regiedebuut Jeroen Perceval begonnen

door Vertigo

Op maandag 17 februari zijn de opnames gestart van Dealer, de debuutfilm van Jeroen Perceval, met in de hoofdrollen Ben Segers en Veerle Baetens maar ook de jonge Sverre Rous die de veertienjarige Johnny speelt. Ben Segers speelt Antony, een beroemde acteur met een zwaar uitgaansleven. Veerle Baetens neemt de rol van Johnny’s moeder voor haar rekening. Ook Bart Hollanders speelt mee als Luca, de leider van de bende waarin Johnny is verzeild geraakt.

Dealer vertelt het verhaal van veertienjarige drugsdealer Johnny die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij droomt van een beter leven. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle acteur Antony als vaste klant. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en beiden besluiten een ander pad te nemen.

Jeroen Perceval regisseert de film maar schreef ook het scenario. Zijn voorliefde voor rapmuziek zal niet ontbreken. Perceval is vooral gekend als acteur uit Rundskop, D’Ardennen, De Dag en vele andere reeksen en films, maar Dealer is zijn eerste langspeelfilm. Jeroen schreef ook het scenario van D’ Ardennen in regie van Robin Pront en maakte de kortfilm August, die internationaal op veel bijval kon rekenen.

De veertienjarige Sverre Rous speelt de jonge Johnny. Hij werd gecast en gaat naar school in Antwerpen. De andere acteurs zijn Hanna Macpherson, Aymane Sitiane, Abigail Abraham, Poal Caïro, Muzafer Ipekci en Illias Yagmouri.

De productie wordt verzorgd door Bart Van Langendonck en Sarah Marks voor Savage Film (Rundskop, De Patrick, Le Fidèle, D’Ardennen…). De opnames lopen nog tot 10 april in het Antwerpse. De film draait vanaf 7 oktober in de Belgische bioscopen.