Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.02.2020

Ana de Armas deelt details over haar Marilyn Monroe-vertolking in nieuwe film Andrew Dominik

door Vertigo

Knives Out– en No Time to Die-actrice Ana de Armas gaat Marilyn Monroe vertolken in Blonde, de eerste langspeler van regisseur Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) sinds Killing Them Softly uit 2012.

Blonde wordt uitgebracht door Netflix en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Joyce Carol Oates, een fictieve blik op het privéleven van Monroe. Volgens de Armas wordt het een heel bijzondere film.

“Voor Andrew heb ik maar één keer auditie moeten doen voor ik de rol te pakken had,” zegt de Armas. “Daarna moest ik echter nog auditie doen voor iedereen anders, namelijk de producenten en de geldschieters.”

“Ik moet altijd wel iemand overtuigen, maar ik wist dat ik het kon,” voegt ze eraan toe. “Als Cubaanse actrice Marilyn Monroe spelen is baanbrekend. Die bekende foto van haar waarop ze glimlacht toont slechts een fractie van wat ze echt doormaakte op dat moment.”

Verder werkte de Armas naar eigen zeggen nog nooit zo nauw samen met een regisseur. “Hij belde mij op om middernacht omdat hij een idee had en niet kon slapen,” zegt ze. “Bijgevolg lag ik plots om dezelfde reden wakker.”

Jamie Lee Curtis, de dochter van Monroe’s Some Like it Hot-tegenspeler Tony Curtis, heeft haar Knives Out-tegenspeelster de Armas al aan het werk gezien als Monroe tijdens cameratests en was stomverbaasd. “Mijn mond viel open,” zegt ze. “Ik kon het niet geloven. Ana was er niet meer. Ze was Marilyn geworden.”

Bron: IndieWire