Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.05.2021

Opnames nieuwe Luca Guadagnino met Timothée Chalamet en topcast begonnen

door Vertigo

Onlangs werd bericht dat regisseur Luca Guadagnino opnieuw met zijn Call Me by Your Name-acteur Timothée Chalamet in zee zou gaan voor een verfilming van Camille DeAngelis’ roman Bones & All en nu zijn de opnames begonnen.

De film heet voorlopig Bones and All en is Guadagnino’s eerste langspeler die in de VS wordt gedraaid. Het script werd verzorgd door Guadagnino’s A Bigger Splash– en Suspiria-scenarist David Kajganich en draait naar verluidt rond kannibalisme.

Naast Chalamet bestaat de cast uit onder meer Taylor Russell (Escape Room), Mark Rylance (Bridge of Spies), André Holland (Moonlight) en Halloween-regisseur David Gordon Green.

Verder spelen ook verschillende acteurs met wie Guadagnino al eerder samenwerkte in de film mee: Suspiria-actrice Jessica Harper, Call Me by Your Name-acteur Michael Stuhlbarg en We Are Who We Are-duo Francesca Scorsese en Chloë Sevigny.

Het verhaal speelt zich af in het Amerika van president Ronald Reagan en gaat over een jonge vrouw genaamd Maren (Russell) die op de rand van de maatschappij leeft en verliefd wordt op de zwerver Lee (Chalamet). Samen trekken ze door de VS en moeten ze met hun angstaanjagende verledens in het reine komen.

In een reactie zegt Guadagnino dat hij zich al heel zijn carrière laat beïnvloeden door Amerikaanse cultuur en cinema en blij is dat hij eindelijk een film in de VS draait.

De regisseur voegt eraan toe dat de rol van Lee Chalamet op het lijf is geschreven. “Hij is een fantastische acteur en dit personage is iets nieuws voor hem, zowel aandoenlijk als hartverscheurend,” zegt Guadagnino.

Verder zegt hij dat een mogelijke Call Me by Your Name-sequel niet meteen aan de orde is. “Ik wil het nog steeds doen, maar ik ben nu met Bones and All bezig en ik hoop daarna aan mijn Scarface-film te kunnen beginnen,” zegt de regisseur. “Ik werk aan veel projecten en ga me momenteel focussen op de Amerikaanse en degene die ik wil maken.”

Sowieso lijkt het onwaarschijnlijk dat er snel een vervolg op Call Me by Your Name komt. Chalamet scoorde namelijk onlangs ook de hoofdrol in een oorsprongsverhaal over Willy Wonka van Paddington-regisseur Paul King en de carrière van zijn tegenspeler Armie Hammer ligt in duigen nadat hij beschuldigd werd van verkrachting.

Bron: The Playlist, The Playlist, IndieWire