Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.05.2021

Eerste FFO Night pakt uit met Belgische avant-premières & Oscarwinnaars

door Vertigo

Na zeven maanden wachten kan het eerste cinema-event van Filmfestival Oostende eindelijk van start gaan.

Op 19 juni wordt de eerste FFO Night realiteit: een simultane avant-première van Mijn vader is een saucisse (de debuutfilm van Anouk Fortunier) in heel Vlaanderen, live vanuit Kinepolis Oostende.

De Oostendse filmliefhebbers worden daarenboven verwend met een dagvullend filmprogramma met onder meer de avant-première van Music Hole en Dark Rider en enkele Oscarwinnaars. Tickets voor alle vertoningen zijn vanaf nu te verkrijgen.

Mijn vader is een saucisse als headliner in heel Vlaanderen

“Met FFO Nights willen we in de eerste plaats Vlaamse filmmakers, distributeurs en bioscopen ondersteunen bij de heropstart,” zegt Peter Craeymeersch, directeur Filmfestival Oostende. “Vandaar de keuze voor de ontspannende familiefilm Mijn vader is een saucisse.”

“Zowel de film als de voorafgaande festiviteiten zullen live te volgen zijn in alle Kinepolis complexen in Vlaanderen en Brussel en tal van onafhankelijke cinema’s zoals Lumière Brugge, Lumière Antwerpen, Ciné-Aalst, The Roxy Theatre, Studio Geel, Studio Rubens, Cinema Zed, Euroscoop,… Op deze manier is het mogelijk om je favoriete bioscoop rechtstreeks te ondersteunen.”

Ook filmaanbod exclusief in Kinepolis Oostende

Filmfestival Oostende maakt met de FFO Night op 19 juni van de heropening van de bioscopen een feest met een exclusief aanbod van Belgische avant-premières, Oscarwinnende films en een Vlaamse kortfilmcompetitie. In drie zalen van Kinepolis Oostende kunnen filmliefhebbers de hele dag hun cinema-hart terug ophalen.

Op het programma staan onder andere de avant-première van Music Hole, een absurde komedie waarin Wim Willaert, Tom Audenaert en Marijke Pinoy de show stelen, geregisseerd door Gaëtan Lekens & David Mutzenmacher.

Er is Dark Rider, de nieuwe documentaire van Eva Küpper waarin ze een sfeervol portret van de Australiër Ben Felten die de snelste blinde motorrijder ter wereld wil worden. Eva won als co-auteur met haar vorige documentaire Before the Last Curtain Falls al een Ensor.

Ook veel Oscarwinnende films staan geprogrammeerd, zoals Sound Of Metal (Darius Marder), Minari (Lee Isaac Chung) en Promising Young Woman (Emerald Fennell).

Filmfestival Oostende programmeert ook een exclusieve bioscoopvertoning van Charlatan (de Arno-biopic van Dominique Deruddere). Tickets zullen hiervoor binnenkort te winnen zijn via canvas.be/doemee.

Bovendien wordt de traditionele kortfilmcompetitie, die normaliter in januari had moeten plaatsvinden, een van de highlights. Er staat telkens een van de geselecteerde korte films geprogrammeerd in het voorprogramma van de langspeelfilms doorheen deze FFO Night op 19 juni.

Filmfestival Oostende zal een strenge toepassing van het Covid-veiligheidsprotocol hanteren, waardoor je in alle rust opnieuw kan genieten van het grote doek. Het protocol zorgt wel voor een beperkter aantal tickets, dus wees er snel bij.

Meer info vind je hier.