Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.06.2021

Opnames nieuwe Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch begonnen, cast onthuld

door Vertigo

Regisseurs Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch zijn in de Alpen begonnen aan de opnames van Le otto montage, hun verfilming van Paolo Cognetti’s gelijknamige roman.

Het Italiaanse drama zal voorgesteld worden aan internationale distributeurs op de filmmarkt van Cannes. In de Benelux wordt de film verdeeld door Kinepolis en Dutch Filmworks.

Ondertussen is ook de cast officieel aangekondigd. Die bestaat uit Luca Marinelli (Martin Eden, The Old Guard), Alessandro Borghi (Suburra, Devils), Filippo Timi (Vincere, The American) en Elena Lietti (Anna).

Verder werkt Van Groeningen na onder meer De helaasheid der dingen, The Broken Circle Breakdown en Beautiful Boy opnieuw samen met zijn vaste cameraman Ruben Impens en monteur Nico Leunen.

Le otto montage wordt beschreven als een coming-of-age-verhaal over twee Italiaanse jongens die samen opgroeiden in de Alpen en elkaar jaren later opnieuw ontmoeten.

“Om dit heel menselijke en epische verhaal tot leven te wekken graven we dieper dan we ooit hebben gedaan en gaan we tot het uiterste,” zeggen van Groeningen en Vandermeersch in een statement.

“We zijn dankbaar en blij dat de meest geniale acteurs uit Italië ons op deze tocht vergezellen,” vervolgen ze. “Het wordt een ongelooflijke film.”

Op onze Instagram-pagina vind je een foto van het regisseursduo.

Bron: Variety