Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.03.2016

Opnames jeugdthriller Storm gestart in Vlaanderen

door Steven Tuffin

Het Vlaamse gedeelte van de opnames van de spannende jeugdthriller Storm zijn gestart. Peter Van den Begin speelt één van de hoofdrollen, inquisiteur Frans van der Hulst. Het verhaal speelt zich volledig af in Antwerpen ten tijde van de Middeleeuwen. Van den Begin laat weten dat hij blij is dat het filmproductiehuis Bulletproof Cupid aan hem dacht voor een rol in dit mooie project: “Acteren in een avonturenfilm die zich afspeelt in de Middeleeuwen is een unieke uitdaging. Bovendien hou ik ervan om nog eens te werken voor een familiepubliek”.

Storm (1)

Storm vertelt het verhaal van Storm Voeten (Davy Gomez), de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten (Yorick Van Wageningen). Wat Storm niet weet, is dat Klaas in het geheim ook verboden teksten drukt. Storm’s moeder (Angela Schijf) is het hier absoluut niet mee eens. Als Klaas door inquisiteur Frans van der Hulst (Peter Van den Begin) wordt betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, verboden brief, wordt Storm ongewild het middelpunt van de jacht op de originele brieftekst. Bedreigd door de Inquisitie en geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de Antwerpse ruien woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Maar wie kan hij vertrouwen?

Storm (2)

Naast Peter Van den Begin zijn o.a. ook de Vlamingen Laura Verlinden (Le tout nouveau testament) en Tibo Vandenborre (De behandeling) te zien in de spannende jeugdthriller. Storm zelf wordt gespeeld door de 12-jarige Davy Gomez, zijn tegenspeelster is Juna de Leeuw, in de rol van weesmeisje Marieke. Yorick Van Wageningen (The Girl with the Dragon Tattoo) speelt drukker Voeten, Angela Schijf (Van God Los) zijn vrouw Cecilia.

Storm (3)

Storm speelt zich af in Antwerpen in de late Middeleeuwen, toen de vrijheid van meningsuiting sterk onder druk stond. Dit leidde mede dankzij de opkomst van de boekdrukkunst tot grote veranderingen en een gevaarlijke strijd om de macht. Mensen waren voor het eerst in staat om hun ideeën massaal te verspreiden, vergelijkbaar met de opkomst van sociale media nu. De spannende historische thriller raakt thema’s die onverminderd actueel en relevant zijn.

Storm (4)

Storm wordt geregisseerd door Dennis Bots (Oorlogsgeheimen), naar een script van Karen Van Holst Pellekaan. Eerder werden er al studio-opnames gedraaid in Luxemburg. In maart wordt er gefilmd in Vlaanderen, waaronder Ieper, Gent en Katoen Natie Antwerpen. De bioscooprelease van Storm is voorzien in het voorjaar 2017 en wordt uitgebracht door filmdistributeur Jekino.

 

Lees meer over: