Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.03.2016

Belgica zwalpt richting top

door Steven Tuffin

Na een voorzichtige start dit weekend is de carrière van Belgica dinsdag toch vertrokken. Uit de eerste resultaten blijkt dat Belgica gisteren in verschillende bioscopen op nummer 1 en nummer 2 stond. Het bezoekersaantal staat nu op 20.000. De ticket-actie van De Standaard zal vermoedelijk bijgedragen hebben aan deze uitgestelde start.

In de Top 30, waar de nationale resultaten worden weergegeven van alle films, staat Belgica op de 6e plaats, enkel voorafgegaan door internationale films. De Top 30 houdt echter geen rekening met het feit of een film al dan niet nationaal uitkomt, dan wel enkel in Vlaanderen en Brussel, wat het geval is voor Belgica. Deze zesde plaats verdient dus enige nuancering.

Uit enkele reacties bleek ook dat sommige bioscoopbezoekers wachtten om Belgica op Netflix te zien. Het Netflix-verhaal geldt echter enkel voor de landen waar Belgica niet in de bioscoop uitkomt. In België moeten de van Groeningen-fans zich dus in eerste instantie toch naar de bioscoop begeven om Belgica te zien.