Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.04.2018

Ook A Quiet Place was bijna een Cloverfield-film geweest

door Vertigo

Geen enkele film lijkt nog veilig om niet in een aflevering van de Cloverfield-franchise te worden veranderd. John Krasinski’s A Quiet Place is er in ieder geval aan ontsnapt, maar het is even spannend geweest. Scenaristen Scott Beck en Bryan Woods getuigden over hun discussies met Paramount.

“We hebben met het idee gespeeld,” zegt Beck, “en de timing was perfect, want Paramount was op dat moment met 10 Cloverfield Lane bezig. We stelden ons idee voor aan iemand van de studio en de pitch leek mogelijkheden te bieden voor een crossover. Toen we het afgewerkte script presenteerden, zag Paramount het echter iets volledig anders.”

Woods was alleszins opgelucht. “Een van onze grootste angsten was om opgeslorpt te worden door een bestaande franchise,” zegt hij. We zijn grote fan van de Cloverfield-films, maar als toeschouwers verlangen we naar nieuwe en originele ideeën. Tegenwoordig zijn er zo veel stripverfilmingen, remakes en sequels en hoewel we naar alle gaan kijken en ervan genieten, was onze droom om iets anders op de markt te brengen. We zijn dus dankbaar dat Paramount onze film heeft omarmd als zijn eigen ding.”

Bron: IndieWire