Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.03.2021

Onverwezenlijkt Michelangelo Antonioni-script wordt verfilmd

door Vertigo

Veertien jaar na het overlijden van Michelangelo Antonioni staat de film Technically Sweet in de steigers, naar een onverfilmd script van de Italiaanse cineast.

Technically Sweet speelt zich af in Sardinië en het Amazonewoud en gaat over een journalist die op vakantie met een existentiële crisis kampt en een complexe relatie met een mysterieuze vrouw begint.

Antonioni was oorspronkelijk van plan om Technically Sweet tussen zijn films Zabriskie Point uit 1970 en Professione: reporter uit 1975 in te blikken.

De regisseur wilde echter met digitale camera’s draaien en die technologie stond nog niet op punt. “Het was heel pijnlijk voor hem om het project de rug toe te keren,” zegt Antonioni’s weduwe Enrica. “Hij was zijn tijd ver vooruit.”

In de jaren tachtig gaf Antonioni het script uiteindelijk aan zijn regieassistent Jirges Ristum om te verfilmen, maar hij overleed voordat hij er werk van kon maken.

Nu zal Ristums zoon André achter de camera staan en zal Enrica Antonioni als associate producer optreden. De opnames staan gepland voor 2023 en zullen in Sardinië, Italië en Brazilië doorgaan.

Bron: The Film Stage