Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.03.2021

Liam Neeson begroet bezoekers bij heropening New Yorkse bioscopen

door Vertigo

Sinds 5 maart zijn de bioscopen in New York weer open nadat ze door de coronacrisis bijna een jaar gesloten waren. Liam Neeson was van de partij om de bezoekers opnieuw welkom te heten en begroette ze tijdens een voorstelling van zijn actiethriller The Marksman.

“Dit wordt een gebeurtenis om in mijn dagboek te noteren,” zei Neeson vooraf. “Het zal leuk zijn om de mensen te verwelkomen. Ik beschouw de bioscoopervaring al van kindsaf aan als heilig.”

De sluiting van de bioscopen doet Neeson denken aan WO II, toen acteurs Michael Redgrave en Rachel Kempson, de grootouders van zijn overleden echtgenote Natasha Richardson, tijdens bombardementen op Londen door de Duitsers in toneelstukken meespeelden.

“Er brak geen paniek uit,” zegt Neeson. “Soms werden de toneelstukken stilgelegd, waarop Sir Michael het orkest vervoegde, piano begon te spelen en de mensen liedjes liet zingen.”

“Dat lijkt een klein beetje op wat er nu gebeurt,” vervolgt hij. “We worden gebombardeerd met microscopische, onzichtbare bommen.”

Bron: THR

Lees meer over: