Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.08.2021

Onlangs overleden School of Rock-acteur bedacht einde van de film

door Vertigo

Het einde van Richard Linklaters School of Rock, waarin een leraar (Jack Black) een gelijknamige band begint met zijn leerlingen, was een idee van de onlangs overleden acteur Kevin Clark. Hij was toen 13 en speelde drummer Freddy ‘Spazzy McGee’ Jones in de film.

Clarks collega Rivkah Reyes, die bassiste Katie vertolkte, vertelt dat Linklater en co. niet wisten hoe de Battle of the Bands waar School of Rock aan deelneemt zou aflopen.

“In één versie wonnen we en in een andere verloren we,” zegt Reyes. “Geen van beide eindes werkte. Toen zei Kevin dat het cool zou zijn als School of Rock de wedstrijd verloor, maar het publiek hun naam scandeerde en vroeg om een bisnummer te spelen.”

Linklater luisterde naar Clarks suggestie en de film eindigt met School of Rock die opnieuw het podium betreedt en It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll) van AC/DC speelt.

Clark kwam om in mei 2021 na een auto-ongeluk. Black bracht een laatste groet aan hem op Instagram en noemde hem een ‘prachtige ziel’.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Jack Black (@jackblack)

Bron: IndieWire