Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.08.2021

Ethan Hawkes personage in Marvel-reeks Moon Knight gebaseerd op sekteleider

door Vertigo

Ethan Hawke is momenteel bezig met de opnames van de Marvel-reeks Moon Knight en heeft in de talkshow Late Night with Seth Meyers onthuld dat hij zijn mysterieuze personage baseert op de Amerikaanse sekteleider David Koresh.

Hij werd beschuldigd van kindermisbruik en kwam om in 1993, toen het hoofdkwartier van zijn Branch Davidians-sekte werd belegerd door de FBI.

Tijdens het videogesprek merkt Meyers op dat Hawke hem met zijn lange haar en zonnebril aan Koresh doet denken. Daarop vertelt Hawke dat hij zich door de sekteleider liet inspireren. “Blijkbaar werkt het,” zegt de acteur.

Vervolgens grapt Meyers dat hij een grote fan was van Koresh. “Ik denk niet dat we die bekentenis willen vastleggen,” reageert een lachende Hawke. “Hij is echter wel een geweldige inspiratiebron.”

Hawke voegt eraan toe dat hij gecast werd in Moon Knight nadat hij hoofdrolspeler Oscar Isaac tegen het lijf liep in een koffiebar in Brooklyn, waar beide acteurs wonen.

“Oscar zei dat hij mijn miniserie The Good Lord Bird heel goed vond en vroeg of ik in Moon Knight wilde meespelen,” zegt Hawke. “Ik heb meteen toegezegd.”

Bron: THR