Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.09.2018

Olivia Munn voelt zich in de steek gelaten door The Predator-regisseur en -cast

door Vertigo

The Predator-actrice Olivia Munn is niet opgezet met de manier waarop regisseur Shane Black en de rest van de cast omgaan met de recente controverse rond de film. Munn bracht aan het licht dat een van haar tegenspelers, Steven Wilder Striegel, een verleden had als zedendelinquent waarop studio 20th Century Fox zijn scène liet knippen.

Black heeft zich in een statement verontschuldigd voor de casting, maar dat is voor Munn niet genoeg. “Ik wil dat hij mij persoonlijk zijn excuses aanbiedt,” zei ze. “Niemand heeft mij trouwens bedankt voor de tip. Sommige mensen behandelen mij zelfs alsof ik in de gevangenis heb gezeten.”

Munn voelt zich alleen in haar strijd voor rechtvaardigheid. Alleen zij en Jacob Tremblay kwamen opdagen voor een interview in verband met The Predator op het Toronto International Film Festival, terwijl Keegan-Michael Key en Sterling K. Brown hun kat stuurden. “Ik voel mij heel eenzaam,” zei ze. “De rest van de cast zou hier moeten zijn.”

Na afloop van de wereldpremière in Toronto gaven enkele castleden Black een staande ovatie en de actrice kon haar ogen niet geloven. “Ik vond dat een applausje wel op zijn plaats was,” zei ze, “maar gezien de omstandigheden vond ik een staande ovatie ongepast. Ook al omdat niemand zich de moeite had getroost om te vragen hoe het mij ging. Daar voelde ik mij heel slecht bij.”

Brown heeft Munn inmiddels een hart onder de riem gestoken op Twitter en zou haar ook al persoonlijk zijn verontschuldigingen hebben aangeboden.

Bron: EW