Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.09.2021

Officiële titel en plot nieuwe Alejandro González Iñárritu onthuld

door Vertigo

De opnames van Alejandro González Iñárritu’s The Revenant-opvolger zitten erop. Eerder werd bericht dat de film Limbo zou heten, maar ondertussen is de echte titel onthuld: Bardo (or False Chronicle of a Handful of Truths).

Bardo wordt beschreven als een nostalgische komedie die zich afspeelt tijdens een epische reis. Het hoofdpersonage is een gevierde Mexicaanse journalist en documentairemaker.

Hij keert terug naar zijn thuisland en wordt er niet alleen geconfronteerd met zijn identiteit, familiale relaties en herinneringen, maar ook met het Mexico van vroeger en nu.

De hoofdrollen zijn voor de Spaans-Mexicaanse acteur Daniel Giménez Cacho, die meespeelde in Guillermo del Toro’s Cronos en Pedro Almodóvars La mala educación, en de Argentijnse actrice Griselda Siciliani.

Het script werd verzorgd door Iñárritu en Nicolás Giacobone, die samen ook Biutiful en Birdman schreven. Tot de crew behoren kostuumontwerpster Anne Terrazas en production designer Eugenio Caballero, die allebei aan Alfonso Cuaróns Roma meewerkten. Bardo werd ingeblikt door Darius Khondji (Se7en, Uncut Gems).

Bron: IndieWire