Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.07.2018

Nog meer beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Luc Besson

door Vertigo

Twee maanden nadat Luc Besson beschuldigd werd van verkrachting door actrice Sand Van Roy (Valerian and the City of a Thousand Planets) zijn er nieuwe aantijgingen tegen de Franse regisseur aan het licht gekomen.

Het gaat wederom over (ex-)medewerkers van Besson, waaronder één vrouw die van 2000 tot 2005 deel uitmaakte van zijn castingteam. De regisseur zou haar herhaaldelijk om een pijpbeurt gevraagd hebben en toen ze weigerde, drong hij zich op en betastte hij haar.

Een andere vrouw werd onder het valse voorwendsel van een tweede auditie door Besson naar zijn hotelkamer gelokt waar hij haar probeerde te kussen en aan te raken. Ze moest zich naar eigen zeggen op de grond gooien om te kunnen ontsnappen en de kamer te ontvluchten.

Ook een medewerkster van Bessons productiehuis EuropaCorp zou tegen haar zin door hem gekust en bepoteld zijn. Zelfs toen ze nee zei bleef Besson volgens haar aandringen en werden zijn avances steeds erger.

Besson heeft nog niet gereageerd op de nieuwe beschuldigingen, maar de verkrachting van Van Roy heeft hij via zijn advocaat ontkend. De actrice ging onlangs meer in detail over haar relatie met de Valerian-regisseur en zei dat ze mettertijd zijn “persoonlijke Barbiepop” was.

“Hij toonde interesse in mijn film Olga,” zei Van Roy, “en gebruikte dat als excuus om met mij af te spreken. Eens hij mijn vertrouwen had gewonnen, begon hij te spreken over andere meisjes die hem hadden gekwetst en hoe hij zich had gewroken. Ik kreeg de indruk dat ik nooit meer aan werk zou raken als ik niet op zijn avances inging. Toen ik hem afwees, werd ik inderdaad net zoals de anderen gestraft en deed hij mij schuldig voelen.”

“Ik durfde mij openstellen voor hem omdat hij wel de vleesgeworden Winnie de Poeh lijkt,” zei Van Roy. “Hij drinkt thee, neemt geen drugs, spreekt over zijn vrouw en kinderen, knuffelt graag en kleedt zich bescheiden. Als je weigert om seks met hem te hebben zorgt hij ervoor dat je je verschrikkelijk voelt, als een soort van oppervlakkig stuk afval, alsof je hem alleen maar afwees omdat hij niet op Brad Pitt lijkt.”

Besson werd alsmaar opdringeriger. “Ik werd zijn persoonlijke Barbiepop die hij kon bespelen, aankleden en breken,” zei Van Roy. “Onze ontmoetingen werden steeds gewelddadiger de laatste paar maanden, nadat het Weinstein-schandaal aan het licht was gekomen. Hij doet je graag afzien en krijgt er een kick van als hij je kan manipuleren en kwetsen op momenten dat je het niet verwacht.”

De verkrachting zou plaatsgevonden hebben op 17 mei in het Bristol Hotel. Besson zou Van Roy met een hevige klap tegen de rug bewusteloos geslagen hebben. Een medisch verslag daarvan ligt momenteel bij de politie.

Bron: The Playlist

Lees meer over: